Marknadschef – en roll i förändring

Kostnadsfri Live Online Course
3×45 min

Så lyckas du i rollen som marknadschef

Som marknadschef förväntas du ha superkrafter – och leverera en kundcentrerad och data-driven marknadsföring som skapar mätbara affärsresultat. Tillgång till rätt datakällor och verktyg är en viktig möjliggörare. Men för att lyckas behöver du få både mål, människor, teknik, datakällor och processer att samspela.

Utbildningen består av tre digitala och interaktiva live sessions, där du som deltagare har en möjlighet att ta del av nya perspektiv, diskutera dina konkreta utmaningar och få värdefull feedback från dina peers.

Omfattning
Tre digitala och interaktiva utbildningstillfällen / live sessions à 45 min

Kurstillfällen
Utbildningen startar flera gånger per år. Gör en intresseanmälan för att få mer information om kommande kurstillfällen.

Plats
Online

Språk
Utbildningen är på svenska

Pris
Utbildningen är kostnadsfri

Tre interaktiva live sessions

Live Online Session 1 (45 min)
Marknadschefens utmaningar och möjligheter

Som marknadschef förväntas du kunna skapa en datadriven och kundcentrerad upplevelse genom hela kundresan. Målen är ofta många och högt ställda: öka konverteringen, minska churn, förbättra kundupplevelsen etc. Samtidigt ställs nya krav på att marknadsföringen ska bli mer kostnadseffektiv. Detta leder till ett ökat behov av att kunna mäta och förbättra avkastning av sina insatser. Data och analytics är centrala delar för att möjliggöra dessa förbättringar. Men för att kunna hämta hem effekterna till fullo behövs även nya strategier, kompetenser, processer och arbetssätt – samtidigt som man löpande måste kvalitetssäkra sin data.

Live Online Session 2 (45 min)
Morgondagens marknadsavdelning

Som marknadschef behöver du designa och leda en marknadsorganisation som både kan identifiera och implementera rätt teknik, och skapa agerbara insikter av stora mängder data. Målsättningen är att bygga en datadriven och kundcentrerad organisation, som arbetar krossfunktionellt och agilt. Något som ofta kräver nya kompetenser, men också ett förändrat mindset och toolset.

Live Online Session 3 (45 min)
Marknadschefen som förändringsledare

Som marknadschef behöver du agera förändringsledare, och effektivt driva de förändringar som krävs för ställa om till en mer datadriven och kundcentrerad organisation. Samtidigt upplever många marknadschefer att det är svårt att lyckas förändra beteenden, processer och arbetssätt. Vilka är nyckelfaktorerna för att skapa hållbar förändring i rollen som marknadschef? Hur får man med sig sitt team och sin organisationen på förändringsresan? Och hur hämtar man hem effekten av sina investeringar i kompetens och teknik?

Vi brinner för Peer Learning och kvalificerade matchningar

Genom att matcha dig med andra personer som har en liknande professionell profil, och som befinner sig i samma eller liknande yrkesroller, skapar vi ett inspirerande forum för ny kunskap. Dela erfarenheter, nätverka och få oberoende feedback från dina peers.

Kursledare

Anna Björkman
Management Consultant på Cartina

Robert Andersson Krohn
Management Consultant och Data Scientist på Cartina

Det här får du som deltagare

✔️ Ta del av nya perspektiv, case, verktyg och insikter.
✔️ En möjlighet att dela erfarenheter och utvecklas i din yrkesroll.
✔️ Nätverka och skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Ge oss dina kontaktuppgifter så berättar vi mer

Vill du veta mer om utbildningen Marknadschef – en roll i förändring? Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig per e-post.