Business Transformation Forum

– In the data revolution, success comes down to culture

Två halvdagar skräddarsydda för beslutsfattare som vill få nya perspektiv och dela erfarenheter för att framgångsrikt bygga datadrivna team och organisationer – och lyckas med digital transformation.

Datum
29 januari & 12 februari 2020

Plats
Cartina, Hamngatan 15, Stockholm

Pris
6 800 kr ex. moms

It takes more than just technology. Building a strong data culture requires changing mindsets, attitudes and habits — making all people in the organization data-savvy.

BAKGRUND

Varför misslyckas så många företag med att skapa en datadriven företagskultur?

Nästan alla företag strävar efter att bli mer datadrivna i jakten på ökad konkurrenskraft och effektivitet. Men flertalet rapporter och undersökningar indikerar att långt ifrån alla lyckas med att bygga en datadriven organisation och företagskultur. Vi ställde oss frågan – varför misslyckas så många företag i sitt arbete med att bli mer datadrivna? Och vad särskiljer de som lyckas?

PROGRAM

Framgångsfaktorer för att bygga en datadriven organisation och företagskultur – och lyckas med digital transformation

Två halvdagar med fokus på nya perspektiv och lärdomar om hur du kan skapa förutsättningar för din organisation att upptäcka och utnyttja den fulla potentialen i tillgänglig data. Identifiera ert nuläge, vilka möjligheter och utmaningar som ni står inför, och hitta rätt väg framåt.

I Cartina Transformation Lab tar vi ett större grepp kring “Business Transformation”. Indelade i mindre grupper diskuterar ni möjligheter och utmaningar kopplat till digital transformation, och hur den påverkar olika branscher. Fokus ligger på hur företag, i en föränderlig och disruptiv värld, kan skapa värde även i framtiden. Syftet med Cartina Transformation Lab är att dra nytta av den kollektiva kompetensen hos nyckelpersoner från olika branscher, och tillsammans identifiera framgångsfaktorer för att lyckas med sin transformation.

Dag 1 – 29 januari 2020

08:00 Nätverksfrukost

08:30 Introduktion
Martin Matiesen, Co-Founder på GrowthCentriq
David Ringmar, VD på Cartina

08:50 Vad innebär det att vara en datadriven organisation?
Daniel Adler, VD på Finity People

09:15 Transformationen från dataomogen till datadriven
Nils Danielsson, Head of Strategy på Stim

09:45 Så definierar du och accelererar din datadrivna mognad
Rikard Candell, Group Director Analytics på Bisnode

10:10 Nätverksfika

10:30 Att bygga ett datadrivet dreamteam 2020
Madeleine Lassoued, Global Head of Marketing på M.co / Volvo Car Mobility

11:00 Men hur svårt kan det vara? – Erfarenheter och dilemman i att genomföra en digital transformation
David Ringmar, VD på Cartina

11:30 Paneldiskussion

12:05 Summering
Martin Matiesen, Co-Founder på GrowthCentriq

12:10 Nätverkslunch

Dag 2 – 12 februari 2020

08:00 Nätverksfrukost

08:30 Introduktion
Martin Matiesen, Co-Founder på GrowthCentriq

08:40 Agil transformation – att skapa en kundorienterad organisation med utrymme för innovation och Ai
Martina Åkerlund, Marknadschef på Marginalen Bank

09:10 3 lärdomar från att jobba med data på startups
Björn Idren, Head of Business Intelligence & Analytics på VOI

09:50 Nätverksfika

10:10 Per Klaar
Chief Data Officer på Offerta.se

10:40 Cartina Transformation Lab
Breakout-session. Indelade i mindre grupper diskuterar ni möjligheter och utmaningar kopplat till digital transformation, och hur den påverkar olika branscher. Experter från Cartina vägleder och faciliterar workshopen för att skapa en konkret och inspirerande session för alla inblandade.

12:10 Summering
Martin Matiesen, Co-Founder på GrowthCentriq

12:15 Nätverkslunch

Programmet uppdateras löpande …

TALARE

Björn Idren
Head of Business Intelligence & Analytics
VOI

Läs mer om Björn

Björn är en veteran inom Business Intelligence och den svenska startup-världen, med bolag som Soundtrack Your Brand, Klarna och Ericsson på CV:t. Björn arbetar både strategiskt och hands on med data, innovation och analys – och är sedan våren 2019 på e-scooterbolaget VOI i rollen som Head of Business Intelligence & Analytics.

Madeleine Lassoued
Global Head of Marketing
M.co / Volvo Car Mobility

Läs mer om Madeleine

Madeleine är Head of Marketing på M (Volvo Car Mobility), där hon sedan årsskiftet ansvarar för att bygga upp en marknadsavdelning med en stark datadriven kultur och mindset. Hennes team ska våga utmana och testa, men framförallt hitta nya vägar att arbeta cross-funktionellt med andra delar av företaget för att verkligen förstå kunden. I sin tidigare roll som digital marknadschef på Bisnode drev hon den digitala förändringen, och skapade ett datadrivet och digitalt marknadsteam. 2019 utsågs hon till en av branschens stjärnskott av tidningen Resumé.

Per Klaar
Chief Data Officer
Offerta.se

Läs mer om Per

Per är i grunden teknisk fysiker och blev en av de första anställda på Google i Norden. Där arbetade Per som strateg inom webbanalys, marknadsföring och konverteringsoptimering. På Google väcktes Pers intresse för den datadrivna affären, som ledde vidare till andra befattningar på bolag som General Electrics och EA/DICE. In sin nuvarande roll på Offerta leder Per deras satsning på AI, med syfte att bättre nyttja tillgänglig data för att skapa affärsvärde i produkt och organisation.

Martina Åkerlund
Marknadschef
Marginalen Bank

Läs mer om Martina

Martina Åkerlund, Marknadschef på Marginalen Bank, med lång erfarenhet av transformations- och förändringsledning inom bank och finans. Brinner för att bygga team och skapa samarbeten. Tagit det agila arbetssättet från projektkontor och IT till att omfatta hela bankens verksamhet samt drivit bankens organisationsprojekt där man satt upp en kundorienterad organisation med utrymme för innovation och AI.

Nils Danielsson
Head of Strategy & Partnerships
Stim

Läs mer om Nils

Nils arbetar med utvecklings- och strategifrågor på upphovsrättsorganisationen Stim. Han har varit med om att transformera Stim till att bli en datacentrisk organisation i en bransch där produktion, distribution och konsumtion av musik drastiskt har ändrats genom digitaliseringen. Självklara verktyg i Stims transformation är organisationens tillgång till data som är grunden för de rapporter och avancerade analyser med machine learning, som kommer att ändra både deras arbetssätt och vilka tjänster de kan erbjuda i framtiden.

Rikard Candell
Group Director Analytics
Bisnode

Läs mer om Rikard

Rikard Candell leder Bisnodes globala analysavdelning, och driver bolagets utveckling inom AI och Machine Learning. I sin roll på Bisnode hjälper Rikard också företag runtom i Europa att bli mer datadrivna och positionera sig för den fjärde industriella revolutionen.

Daniel Adler
Co-Founder & VD
Finity People

Läs mer om Daniel

Daniel Adler har arbetat som konsult inom beslutsstöd och avancerad analys sedan början på 2000-talet. Under sin karriär har han hjälpt ett flertal företag att driva ett systematiskt och långsiktigt förändringsarbete för att utveckla organisationens kapacitet att bygga en datadriven kultur, samt att se möjligheter med ny teknik.

David Ringmar
VD
Cartina

Läs mer om David

David Ringmar är VD på Cartina, ett växande konsultbolag med fokus på digitala och hållbara transformationer. David har tidigare ansvarat för att driva digital förändring på Vattenfall, och har efter många års erfarenhet en ödmjuk inställning till de utmaningar som ställs på ledare i digitala transformationer.

PARTNERS

Om Business Transformation Forum

Ansvarar du för ett transformationsprojekt? Vill du skapa rätt förutsättningar för din organisation att lyckas med er transformation?

Idag är i princip alla företag och organisationer mer eller mindre direkt berörda av utmaningar så som omvälvande teknisk utveckling, global konkurrens, förändrade konsumentbeteenden, hållbarhetsfrågor och nya affärsmodeller. Etablerade företag utmanas av nya digitala företag med en hög andel motiverade och engagerade medarbetare, snabbare reaktionsförmåga och en innovativ företagskultur.

I en föränderlig och disruptiv värld blir förändring det nya normaltillståndet. En mängd olika transformationsinitiativ pågår ofta ständigt, och allt fler företag har behov av att göra radikala förändringar för att behålla sin konkurrenskraft i framtiden.

Det är utifrån den insikten som vi har startat Business Transformation Forum. Vi är övertygade om att kunskapsdelning mellan företag, organisationer och akademi skapar förutsättningar för att lyckas med transformation och innovation. Inom ramen för Business Transformation Forum sammanför vi utvalda beslutsfattare, förändringsledare och intraprenörer från olika branscher – för att skapa ett personligt forum för djupgående diskussioner, nätverkande och utbyte av idéer och erfarenheter.

Kontakta oss

Vid frågor kontakta Martin Matiesen
martin@growthcentriq.com
070-996 70 24

Boka plats

Business Transformation Forum har ett begränsat antal platser. Se till att säkra din plats genom att registrera dig idag.

Nyfiken? Lämna dina kontaktuppgifter så håller vi dig uppdaterad

Vi kontaktar dig per e-post med mer information om talare och programinnehåll.